• Chodník korunami stromov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Chodník korunami stromov.

            Žiaci piateho ročníka navštívili Chodník korunami stromov, ktorý sa nachádza v srdci druhovo pestrých lesov Bachledovej doliny. Príroda Spišskej Magury je jedinečná. Stali sme sa súčasťou lesného života a spoznali mnoho živočíchov a rastlín, ktoré nájdete len málokde. Spoločne sme prešli 1234 metrov po chodníku a vystúpili na vežu vo výške 32 metrov. Keďže bolo veľmi veterno, žiaci využili tobogán,aby sa z veže rýchlo dopravili dole na chodník. V tento deň sme kadečo postrácali a kdečo nestihli, no pekné zážitky v nás ostali.

          • Mestská športová olympiáda

          • V mestskej športovej olympiáde žiakov michalovských základných škôl na IV. ZŠ Ul. Komenského 1 sa zúčastnili 5 žiaci našej školy, z ktorých najlepšie výsledky dosiahli:
            3. miesto - P. Pavlíková, kat. 50 m 3. - 4. roč.,
            3. miesto - F. Mandžák, kat. 60 m 5. - 6. roč.

          • Návšteva Zemplínskeho múzea

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva Zemplínskeho múzea.

            Žiaci 8. a 9. ročníka sa zúčastnili dňa 17.06.2022 exkurzie v Zemplínskom múzeu. Múzeum sa od svojho vzniku zameriava na výskum a dokumentáciu prírody, pravekých a stredovekých dejín, histórie, kultúry a umenia regiónu Zemplína. Žiaci sa mali možnosť oboznámiť so životom a pôsobením šľachtickej rodiny Sztárayovcov na Zemplíne a v Michalovciach, tvorbou maliara J. T. Moussona a oboznámiť sa s typickými remeslami zemplínskeho vidieka.

          • Krásnohorská jaskyňa

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Krásnohorská jaskyňa.

            Žiaci IX. ročníka absolvovali 14. júna exkurziu Krásnohorskej jaskyne, ktorá sa viac podobala na speleologickú akciu ako na jej návštevu.
            Túto jaskyňu objavili rožňavskí jaskyniari v roku 1964 po znížení hladiny vody vyvieračky Buzg. Známa dĺžka jaskyne je 1 556 m. Prehliadková trasa vedie ku Kvapľu rožňavských jaskyniarov, ktorý s výškou takmer 33 m patrí medzi najväčšie kvaple sveta. Trasa má dlžku 450 m a tou istou cestou sa návštevníci z jaskyne aj vracajú. Pred vstupom je potrebné obliecť sa do už vlastného "jaskyniarskeho" výstroja. Jednotlivé sprístupnené úseky sa prekonávajú drevenými lavičkami a jazerá pomocou lanových premostení. Je to jediná jaskyňa, v ktorej sa musíte dotýkať stien rukami,inak by ste "popadali". Jaskyňa nie je osvetlená a preto vám pri vstupe nasadia prilby s čelovkami.
            Našu výpravu viedol správca jaskyne pán RNDr. Jaroslav Stankovič, ktorému patrí veľká vďaka za cenné informácie, ktoré sme sa o jaskyni počas exkurzie dozvedeli a čas, ktorý nám venoval. Odporúčame navštíviť!

          • Jazykový kvet 2022 – celoslovenské finále

          • 10. júna 2022 sa v Nitre po dvojročnej „covidovej prestávke“ uskutočnilo prezenčné celoslovenské finále súťaže Jazykový kvet 2022. Našu školu reprezentoval divadelný súbor žiakov 7. a 8. ročníkaAnna Fešovičová, Terézia Husťáková, Bruno Kanca, Karin Kotrlová a Tamara Popovičová.  Darilo sa im veľmi dobre a vo svojej kategórii II.AJ DRÁMA PT si vybojovali krásne 2. miesto. 
            Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a k umiestneniu blahoželáme!
            Zároveň ďakujeme aj vedeniu CZŠ a Rodičovskému spoločenstvu za finančnú podporu, bez ktorej by naša účasť na súťaži nebola možná.                                                                                

          • Exkurzia vodného diela Starina

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia - Starina.

            Žiaci siedmeho a ôsmeho ročníka sa dňa 8. júna zúčastnili exkurzie Stariny - najväčšej vodnej nádrže na pitnú vodu na Slovensku a v strednej Európe. Nachádza sa v najvýchodnejšom cípe Slovenska, v severovýchodnej časti Zemplína na území okresu Snina, v katastri obce Stakčín. Pod odborným vedením pána Petra Lojana sme mali možnosť nahliadnuť aj do jej útrob a oboznámiť sa s faktami týkajúcimi sa tohto vodného diela:vodná nádrž má objem 59,8 miliónov m³ vody a rozprestiera sa na ploche 311,4 hektára, priehradný múrvýšku 50 metrov, dĺžka hrádze je 345 a šírka 7 metrov. Po prekonaní 1472 schodov každému účastníkovi padlo vhod pokochať sa nádherným výhľadom z veže na Starinu alebo sa zapozerať do hlbokého betónového lievika - bezpečnostného prepadu, ktorý slúži na odtekanie vody pri vyšších prítokoch vody. Z tejto exkurzie sme si odniesli veľa pekných zážitkov a fotiek.
            Týmto sa chceme poďakovať p. Petrovi Lojanovi, ktorý nás počas exkurzie sprevádzal a p. Ing. Zuzane Kornúcovej za sprostredkovanie exkurzie.