• Dve percentá

          • Milí rodičia, priatelia. Prosíme Vás o poukázanie 2 % z Vašich daní. Využívame ich na zakúpenie učebných pomôcok, skrášlenie exteriéru a interiéru školy a na kultúrne akcie určené pre žiakov našej - vašej školy. Za to Vám vyslovujeme úprimné poďakovanie. Prosíme Vás o zachovanie priazne aj v roku 2023. Viac...

          • Pôstne obdobie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pôstne obdobie.

            Pod slovom „Veľký pôst“ rozumieme čas od Popolcovej stredy do Veľkej noci. Tento čas zahrňuje štyridsať všedných dní a šesť nedelí. Avšak Cirkev nikdy na nedeľu nepredpisovala pôst. Tento štyridsaťdenný pôst ustanovila Cirkev na pamiatku štyridsaťdenného pôstu Ježiša Krista na púšti, keď sa pripravoval na verejnú činnosť.

            V období Veľkého pôstu sa má uskutočniť v živote kresťana predovšetkým naša vnútorná premena, naše pokánie. Je to určité vnútorné umieranie, ktoré človek vyjadruje aj navonok. Vnútorné pokánie kresťana sa môže prejavovať veľmi rozmanitým spôsobom. Sväté Písmo a cirkevní Otcovia zdôrazňujú najmä tri formy: pôst, modlitbu a almužnu.

          • Lyžiarsky výcvik - Ždiar

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Lyžiarsky výcvik - Ždiar.

            Žiaci 8. a 9. ročníka v dňoch 06. – 10. februára 2023 absolvovali lyžiarsky výchovno – výcvikový kurz v rozprávkovo zasneženom Ždiari. Je to obec na Slovensku v okrese Poprad. Leží v údolí medzi Belianskymi Tatrami a Spišskou Magurou v Podtatranskej brázde.  Boli sme ubytovaní v penzióne Patrik a svoje lyžiarske schopnosti nadobúdali a zdokonaľovali na zjazdovke Strachan. Pod duchovným vedením pána kaplána Matúša sme prežili naozaj krásny týždeň plný zážitkov.

          • Misie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Misie.

            Dňa 14. 02. 2023, kedy si univerzálna Cirkev pripomína sviatok sv. Cyrila a Metoda, sme v našej škole zažili ľudové misie pod vedením misijného tímu z Podolínca a slávili sv. omšu s pátrom Michalom Zamkovským.
            Bol nám predstavený príbeh Zacheja, ktorý pocítil Božie milosrdenstvo. Toto milosrdenstvo Boh poskytuje každému z nás. Pátrom redemptoristom a celému tímu patrí naše veľké ďakujeme!