• Stromácka jeseň 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Stromácka jeseň 2022.

            Členovia klubu Stromu života sa zúčastnili vzdelávacej ekovychádzky na Morskom oku.
            Túto možnosť sme mali vďaka získaniu grantu Stromácka jeseň.
            Naša ekovychádzka bola zameraná na oslavu 50. výročia Dohovoru o ochrane životného prostredia a to  spoznávaním rastlinných a živočíšnych druhov v oblasti Morského oka. Pod vedením p. Vatahu- správcu lesov CHKO Vihorlat sme sa dozvedeli aj o jedinečnosti bukových pralesov v tejto oblasti. Prednáška sa uskutočnila v informačnom centre Rybárka.
            Súčasťou vzdelávacích aktivít bola aj prehliadka edukačných panelov pri lesníckej chate. Najväčší úspech mal panel so zvukmi lesných zvierat.
            Toto podujatie bolo podporené z dotácií Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu v oblasti práce s mládežou, ktoré administruje IUVENTA - Slovenský inštitút mládeže.

          • Veda na ulici

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Veda na ulici .

            Viete ako vyrobiť elektrický prúd pomocou citróna, ako funguje vodíkový motor, alebo ako naprogramovať jednoduchý robot ???
            To všetko a ešte mnoho iného sa dozvedeli naši žiaci, ktorí sa 7. októbra 2022 zúčastnili na akcii organizovanej GPH Michalovce v centre nášho mesta s názvom " Veda na ulici". Všetky pokusy z fyziky, chémie, biológie a iné aktivity predvádzané stredoškolákmi boli veľmi zaujímavé a ukázali, že veda vôbec nie je nudná záležitosť. Našich žiakov zaujala aj ukážka Červeného kríža, v ktorej sa dozvedeli ako účinne a rýchlo poskytnúť prvú pomoc a ošetriť zraneného človeka. Krásny slnečný jesenný deň umocnil zážitok z tohto podujatia.

          • Hvezdáreň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hvezdáreň.

            Aj tento rok sa naši žiaci ôsmeho ročníka zúčastnili exkurzie v michalovskej Hvezdárni. 3.októbra si netradičným spôsobom doplnili a upevnili svoje vedomosti z fyziky. Dozvedeli sa nové informácie o Slnku a jeho žiarení, oboznámili sa s teleskopom , ktorý slúži na pozorovanie vesmíru a dozvedeli sa mnoho ďalších zaujímavých informácií. Žiakom sa táto forma vyučovania páčila a už tešia sa na jej pokračovanie.