• Matematické súťaže

          • Mesiac apríl je tradične bohatý na matematické súťaže. Zúčastnili sa ich aj naši žiaci a boli úspešní.
            V okresnom kole Matematickej olympiády kategórie Z6 až Z8 sa dňa 3.apríla 2024 zúčastnili žiaci: Marek Saloň Z6, Šimon Hanzlík Z6 a Tomáš Pavlík Z8.  Na skvelom prvom mieste umiestnil žiak 6.ročníka Marek Saloň. Srdečne mu blahoželáme a tešíme sa s ním !
            V dňoch 9. a 10. apríla 2024 prebehla tiež okresná súťaž PYTAGORIÁDA. Súťažili víťazi nášho školského kola 3. až 8. ročníka : Slavko Janošo 3. roč., Tomáš Bromberger 3. roč., Nikola Gubíková 4. roč. - úspešná riešiteľka, Peter Valach 5. roč., Marek Saloň 6.roč. - úspešný riešiteľ, Karolína Sibalová 7. roč. a Daniel Andrejov 8. roč.
            Ďakujeme všetkým súťažiacim za úspešnú reprezentáciu našej školy a veríme, že sa im bude dariť aj v ďalších matematických súťažiach.

          • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA

          • Ak ste sa rozhodli zapísať svoje dieťa v školskom roku 2024/2025 do 1. ročníka na našej ZŠ, je pre Vás pripravený formulár elektronickej prihlášky, ktorú máte možnosť vypísať v pohodlí domova a následne doručiť do školy do 30. apríla 2024:
            https://svmichal.edupage.org/register/?eqa=d2hhdD1mb3JtJm5yPTI%3D
            Tešíme sa na každého nového člena našej školskej rodiny.
            PS: Ak máte medzi sebou niekoho, kto uvažuje o zápise do školy, prosíme o sprostredkovanie tejto informácie.

          • Jazykový kvet

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Jazykový kvet.

            Aj v tomto roku sme sa presvedčili, že naši žiaci majú veľký talent, čo ukázali skvelým umiestnením v krajskom kole súťaže Jazykový kvet 🌹. Srdečne gratulujeme Peťkovi Valachovi (5. ročník), ktorý sa v kategórii II.AJ P-P VT umiestnil na 1. mieste a postupuje na celoslovenské kolo.
            Srdečne blahoželáme aj žiakom 5. a 6. ročníka, ktorí získali s divadielkom skvelé 2. miesto (kategória II.AJ D PT) a Šarlotke Hrdinskej (5. ročník), ktorá v kategórii II.AJ P-P PT obsadila nádherné 3. miesto.
            Nech vás nadšenie neopúšťa a váš talent naďalej rastie.

          • Krajské kolo geografickej olympiády

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Krajské kolo geografickej olympiády.

            Dňa 16.04.2024 sa na ZŠ Tomášikova v Košiciach konalo krajské kolo geografickej olympiády, ktorého sa zúčastnil aj žiak 6. ročníka Marek Saloň, ktorý príkladne reprezentoval nielen našu školu, ale aj okres Michalovce. Bol úspešným riešiteľom a obsadil v kategórii F-6.-7.ročník výborné 6. miesto. Srdečne gratulujeme!

          • Medzinárodný deň vtáctva v múzeu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň vtáctva.

            Žiaci piateho ročníka sa zúčastnili podujatia venovanému Medzinárodnému dňu vtáctva v Zemplínskom múzeu. V priestoroch multimediálnej miestnosti východného krídla kaštieľa sa v úvode prihovoril žiakom pán zoológ Martin Danilák, ktorý prezentáciou priblížil život jednotlivých vtáčích druhov a význam krúžkovania vtákov.V ďalšej tvorivej časti si žiaci mali možnosť vyrobiť vtáčika z odpadového materiálu. Súčasťou podujatia v závere bola prehliadka špeciálnych ornitologických sietí,do ktorých ornitológovia odchytávajú vtáky.