• EKOVÝCHOVNÉ AKTIVITY ŽIAKOV 5. a 6. ROČNÍKA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Ekoaktivity.

            V mesiaci máj žiaci 5. a 6. ročníka na hodinách techniky vystrihovali a lepili búdky pre sovy – sovu dlhochvostú a pôtika kapcavého. Dňa 22. mája žiaci 5. ročníka na hodine techniky montovali dve drevené búdky pre sovu -pôtika kapcavého a dve pre spevavce -sýkorku belasú a sýkorku veľkú pod vedením p. Draveckého z Východoslovenského múzea v Košiciach. Dve búdky určené pre spevavce dostala naša škola darom. Budú umiestnené v areáli našej školy a žiaci budú mať možnosť pozorovať hniezdenie spevavcov, ako aj vyvedenie ich potomstva. Dňa 24. mája sa žiaci oboch ročníkov zúčastnili exkurzie vo Východoslovenskom múzeuv Košiciach. Súčasťou exkurzie boli aktivity v rámci vzdelávacieho programu Sova. Žiaci prostredníctvom interaktívneho lesa spoznávali živočíchy žijúce v ňom a mali za úlohu vyzbierať všetok odpad, ktorý zanechali v lese ľudia a separovať ho do nádob na sklo, plasty a papier. Ďalšou aktivitou bola montáž búdok pre sovy. Navštívili aj výstavu Havrany a ich príbuzní. 


             

          • Deň Zeme

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme.

            Z príležitosti Dňa Zeme sa žiaci šiesteho a deviateho ročníka zapojili do čistenia okolia Michaloviec. Dali sme tým najavo, že na čistom životnom prostredí nám záleží a nechceme mať vo svojom okolí rôzne skládky odpadu.

            Žiaci deviateho ročníka vyčistili časť Lastomírskej ulice a žiaci šiesteho ročníka otočku MHD na ulici Vrbovskej v Michalovciach. O usilovnosti žiakov svedčí množstvo vyzbieraných odpadkov ako žiaľ i o nezodpovednosti spoluobčanov, ktorí odpadky vyhadzujú.