• Misijný koláč

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Misijný koláč.

            V týždni od 16.10.2023 do 20.10.2023 sme sa zapojili do aktivity Misijný koláč, ktorú sme realizovali po sv. omšiach vo farskom kostole Narodenia Panny Márie. Ďakujeme za Vaše štedré príspevky a za váš čas a ochotu, ktorú ste nám venovali pri celej organizácii.

          • Milión detí sa modlí ruženec

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Milión detí sa modlí ruženec.

            Aj tento rok sa žiaci našej školy zapojili do kampane, ktorá pripomína svetu úlohu anjelov strážnych.

            „Ruženec si Boh veľmi cení a jeho modlitba je potrebnejšia ako kedykoľvek predtým,” hovorí kardinál Mauro Piacenza, prezident ACN. Vojny, násilie a extrémna chudoba v krajinách ako Ukrajina, Nigéria, Mjanmarsko a Pakistan, ako aj v regiónoch Blízkeho východu a Sahelu v Afrike sú centrom misie ACN. Nadácia chce preto zveriť Bohu na mocný príhovor jeho Matky všetky miesta a ľudí, ktorí nemôžu žiť v pokoji.

            Začiatky iniciatívy „Milión detí sa modlí ruženec“ siahajú do roku 2005, keď sa v hlavnom meste Venezuely Caracase skupina detí modlila ruženec. Dospelí, ktorí boli svedkami tejto scény, si spomenuli na slová otca Pia: „Keď sa milión detí bude modliť ruženec, svet sa zmení.”

          • Exkurzia Hvezdáreň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia Hvezdáreň.

            Naši žiaci  sa v rámci mimoškolských aktivít pravidelne každoročne zúčastňujú fyzikálnej exkurzie v Hvezdáreň Hrádok-Michalovce.Ani tento rok nebol výnimkou. V jeden krásny slnečný septembrový deň sa tam vybrali naši žiaci 8. ročníka, aby si inou formou doplnili vedomosti o Slnku, slnečnej energii, ako aj o iných alternatívnych zdrojoch energie . Pomocou veľkého ďalekohľadu pozorovali slnečné škvrny a zaujali ich aj rôzne solárne hračky či iné solárne systémy. Dozvedeli sa aj o výrobe vodíka pomocou solárnych článkov. Žiakov tieto témy zaujali a ďalší vývoj techniky ukáže ich využiteľnosť v praxi.