• Exkurzia Hvezdáreň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia Hvezdáreň.

            Naši žiaci  sa v rámci mimoškolských aktivít pravidelne každoročne zúčastňujú fyzikálnej exkurzie v Hvezdáreň Hrádok-Michalovce.Ani tento rok nebol výnimkou. V jeden krásny slnečný septembrový deň sa tam vybrali naši žiaci 8. ročníka, aby si inou formou doplnili vedomosti o Slnku, slnečnej energii, ako aj o iných alternatívnych zdrojoch energie . Pomocou veľkého ďalekohľadu pozorovali slnečné škvrny a zaujali ich aj rôzne solárne hračky či iné solárne systémy. Dozvedeli sa aj o výrobe vodíka pomocou solárnych článkov. Žiakov tieto témy zaujali a ďalší vývoj techniky ukáže ich využiteľnosť v praxi.

          • Exkurzia do botanickej a zoologickej záhrady v Košiciach

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia do botanickej a zoologickej záhrady v Košiciach.

            Dňa 23. júna sa žiaci 5., 6. ročníka a časť žiakov 9. ročníka zúčastnila exkurzie do botanickej záhrady a zoologickej záhrady v Košiciach. V botanickej záhrade žiaci zažili zážitkové sprevádzanie vonkajšieho areálu s cieľom spoznať rastliny dotykmi, vôňou a chuťou.  Mali si možnosť pozrieť tropickú a subtropickú flóru, poprechádzať sa po dendrologickom náučnom chodníku v dĺžke 1700 m a uvidieť 80 pôvodných aj introdukovaných drevín vyznačených informačnými tabuľkami. Niektorým žiakom sa podarilo uvidieť najväčšiu európsku včelu – drevára fialového, ktorá sa svojou veľkosťou podobá na veľkého čmeliaka fialovej až trblietavo modrej farby. Veľmi zaujímavou bola výstava živých tropických motýľov. Po návšteve botanickej záhrady žiaci navštívili zoologickú záhradu v Kavečanoch, miestnej časti Košíc. Svojou rozlohou 288 hektárov patrí k najväčším v Európe. ZOO chová cca 1500 zvierat, ktoré sú zastúpené takmer v 300 druhoch. Je jediná na Slovensku, kde žiaci mohli uvidieť tulene obyčajné, tučniaky jednopáse a kondory veľké. Prekvapujúco bol však najväčší záujem u väčšiny žiakov uvidieť najväčšieho žijúceho hlodavca na svete kabybaru močiarnu.

          • Exkurzia ENVZ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia ENVZ.

            Žiaci siedmeho ročníka sa zúčastnili exkurzie Environmentálneho vodárenského zariadenia v Michalovciach, ktoré umožňuje žiakom nahliadnúť do histórie a súčasnosti vodárenstva na východnom Slovensku. Žiaci prostredníctvom výkladu, filmu laboratória mali možnosť pochopiť princíp úpravy povrchovej vody na pitnú, ako i zoznámiť sa s náplňom práce vodárov, laborantov a ostatných pracovníkov vodárenskej spoločnosti

          • Exkurzia ČOV

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia ČOV.

            Žiaci ôsmeho a deviateho ročníka absolvovali exkurziu Čističky odpadových vôd v Michalovciach. Počas horúceho letného dňa bolo vnímať odborný výklad a prechádzať sa v priestoroch ČOV pre žiakov veľmi náročné. Je dôležité si uvedomiť,že každý z nás produkuje odpadovú vodu a preto by sme si prácu ľudí pracujúcich aj na takýchto miestach mali vážiť.

          • Jazykový kvet

          • Blahoželáme finalistom celoslovenského kola súťaže Jazykový kvet 2023 k dosiahnutým výsledkom:
            Terézia Husťáková (kategória II.AJ MD PT) - 1. miesto
            Peter Valach (kategória I.AJ P-P VT) - 2. miesto.
            Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a prajeme veľa ďalších jazykových úspechov!

          • EKOVÝCHOVNÉ AKTIVITY ŽIAKOV 5. a 6. ROČNÍKA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Ekoaktivity.

            V mesiaci máj žiaci 5. a 6. ročníka na hodinách techniky vystrihovali a lepili búdky pre sovy – sovu dlhochvostú a pôtika kapcavého. Dňa 22. mája žiaci 5. ročníka na hodine techniky montovali dve drevené búdky pre sovu -pôtika kapcavého a dve pre spevavce -sýkorku belasú a sýkorku veľkú pod vedením p. Draveckého z Východoslovenského múzea v Košiciach. Dve búdky určené pre spevavce dostala naša škola darom. Budú umiestnené v areáli našej školy a žiaci budú mať možnosť pozorovať hniezdenie spevavcov, ako aj vyvedenie ich potomstva. Dňa 24. mája sa žiaci oboch ročníkov zúčastnili exkurzie vo Východoslovenskom múzeuv Košiciach. Súčasťou exkurzie boli aktivity v rámci vzdelávacieho programu Sova. Žiaci prostredníctvom interaktívneho lesa spoznávali živočíchy žijúce v ňom a mali za úlohu vyzbierať všetok odpad, ktorý zanechali v lese ľudia a separovať ho do nádob na sklo, plasty a papier. Ďalšou aktivitou bola montáž búdok pre sovy. Navštívili aj výstavu Havrany a ich príbuzní. 


             

          • Deň Zeme

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme.

            Z príležitosti Dňa Zeme sa žiaci šiesteho a deviateho ročníka zapojili do čistenia okolia Michaloviec. Dali sme tým najavo, že na čistom životnom prostredí nám záleží a nechceme mať vo svojom okolí rôzne skládky odpadu.

            Žiaci deviateho ročníka vyčistili časť Lastomírskej ulice a žiaci šiesteho ročníka otočku MHD na ulici Vrbovskej v Michalovciach. O usilovnosti žiakov svedčí množstvo vyzbieraných odpadkov ako žiaľ i o nezodpovednosti spoluobčanov, ktorí odpadky vyhadzujú.