• Svetový deň vody - 22. marec

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň vody - 22. marec.

            Z príležitosti SVETOVÉHO DŇA VODY sme spestrili aj naše vyučovanie na škole. Mnohí z nás prišli v tento deň v modrom oblečení, aktívne sa zapojili do vypracovania pracovných listov, zastavili sa pri ochutnávke minerálnych vôd a ochutnali alebo len pekne zapózovali pri fotení, výsledkom ktorého sú tieto fotografie. Nezabúdajme však na to,že bez vody niet života a preto by sme si ju v prvom rade mali šetriť a neznečisťovat. Ďakujeme

          • Biológia netradične

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Biológia netradične.

            Na hodine biológie žiaci piateho ročníka Ľubomír Bendas a Dario Šaro prezentovali svoje rybárske skúsenosti svojim spolužiakom. Poučili nás, čo všetko taká záľuba vyžaduje, čo všetko musíte pri rybárčení vedieť a hlavne aké všelijaké pomôcky musíte mať, aby ste boli pri chytaní rýb úspešní. Nebolo to len o vysvetľovaní, pretože chlapci mali so sebou veľa rybárskych pomôcok – udice, háčiky, naberač, rybársku váhu a iné. Ani jedna hodina biológie nestačila na to, aby sme sa o rybárčení všetko dozvedeli. Chlapcom veľmi pekne ďakujeme za zaujímavé rozprávanie. Prajeme im, aby ich tento koníček bavil naďalej a podarilo sa im chytiť zaujímavé úlovky.

          • Biologická olympiáda – okresné kolo

          • V mesiaci február sa uskutočnilo online okresné kolo biologickej olympiády kategória C. Našu školu reprezentovala žiačka deviateho ročníka Hanka Janošková, ktorá obsadila veľmi pekné 4. miesto. Za úspešnú reprezentáciu školy ďakujeme a k umiestneniu srdečne blahoželáme.

          • Geografická olympiáda - OK

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Geografická olympiáda - OK.

            17. februára sa uskutočnilo okresné kolo geografickej olympiády formou online testu, ktorý pozostával z dvoch častí. Prvá časť sa skladala z otázok monotematickej a teoretickej časti, v ktorej celkový možný počet dosiahnutých bodov bol 60 b. Druhá časť testu sa skladala z otázok praktickej časti, ktorú súťažiaci žiaci vypracovávali s pomocou atlasu. V praktickej časti bolo možné dosiahnuť celkový možný počet bodov 40 b. Úspešným riešiteľom okresného kola sa stal súťažiaci žiak, ktorý získal celkovo aspoň 65 bodov. Z okresného kola postupovali do krajského kola traja najúspešnejší súťažiaci žiaci z kategórií F (6.-7.roč.) a E (8.-9.roč.). Z kategórie G (4.-5.roč.) súťažiaci žiaci nepostupovali do krajského kola.
            Výsledky našich žiakov:
            kategória G - 5. roč. (spolu súťažilo 38 žiakov) 20. miesto - K. Sibalová (84 b), úspešný riešiteľ
            28. miesto - D. Hrdinská (77 b), úspešný riešiteľ
            32. miesto - M. Sovšak (74 b), úspešný riešiteľ
            kategória F - 6. roč. (spolu súťažilo 32 žiakov)
            9. miesto - T. Pavlík (91 b), úspešný riešiteľ
            28. miesto - N. Konečná (78 b), úspešný riešiteľ
            kategória E - 8.- 9. roč. (spolu súťažilo 36 žiakov)
            10. miesto - S. Dzurjová (91 b), úspešný riešiteľ
            15. miesto - J. Janoško (87 b), úspešný riešiteľ
            27. miesto - M. Valalík (76 b), úspešný riešiteľ
            Srdečne gratulujeme všetkým úspešným riešiteľom okresného kola a ďakujeme im za vzornú reprezentáciu našej školy.

          • Matematická olympiáda OK

          • V stredu  26.1.2022 sa uskutočnilo okresné kolo Matematickej olympiády pre žiakov piateho a deviateho ročníka- kategória Z5 aZ9. Nakoľko súčasné podmienky nedovoľujú inak, tak sa aj tento rok  konalo v online priestore.

            Piataci  riešili tri úlohy v rozsahu dvoch hodín a deviataci  štyri  náročné úlohy  v rozsahu štyroch hodín.  Žiaci museli všetky zadania úloh čítať s porozumením, logicky správne rozmýšľať a úlohy v časovom limite  vyriešiť.

            Našu školu reprezentovali víťazi školského kola:

            Kategória Z5 ( 5. ročník )  – Karolína  Sibalová , ktorá získala výborné  1. miesto

            Kategória Z9 ( 9. ročník)  – Marek Lesník , ktorý získal  krásne  6.miesto

            Srdečne im obom blahoželáme, ďakujeme za  reprezentáciu našej školy a prajeme veľa úspechov  pri riešení ďalších matematických úloh.