• Školské kolo olympiády v anglickom jazyku

          • 24. a 25.11. 2022 na našej škole prebeh
            lo školské kolo olympiády v anglickom jazyku. Žiaci vypracovali písomný test z gramatiky, slovnej zásoby a čítania s porozumením. V ústnej časti mali za úlohu vytvoriť príbeh podľa obrázka.
            Výsledky:
            kategória 1A (5. – 7. ročník)
             1. miesto: Tomáš Pavlík (7. roč.)
             2. miesto: Karolína Sibalová (6. roč.)
             3. miesto: Vanessa Varadyová (7. roč.)
            kategória 1B (8. – 9. ročník)
             1. miesto: Hana Brombergerová (9. roč.)
             2. miesto: Matej Dušan Kosár (8. roč.)
             3. miesto: Martin Kotlár (9. roč.)
            Víťazi v obidvoch kategóriách nás budú reprezentovať na okresnom kole v januári.

          • Deň stromov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň stromov.

            Vedeli ste, že aj stromy majú svoj deň?
            Naše deti určite áno!
            Z príležitosti Dňa stromov sme spolu s prvákmi a druhákmi posadili mladé stromčeky javorov. Boli veľmi šikovní a ochotne pomáhali ochranárom CHKO Vihorlat pri sadení.
            Nakoniec deti sľúbili,že sa o stromy budú starať.
            Viac vám prezradia naše fotografie.

          • Školské kolo geografickej olympiády

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školské kolo geografickej olympiády.

            Dňa 23.11.2022 sa konalo školské kolo 51. ročníka Geografickej olympiády.  Žiaci vypracovali úlohy v teste za 100 b online formou prostredníctvom platformy EduPage. Časový limit na vypracovanie testu bude 90 minút. Súťažilo sa v troch kategóriách: G kat. – 5. ročník , F kat. – 6. a 7. ročník a E kat. – 8. a 9. ročník. Úspešným riešiteľom GOv školskom  kole sa stal žiak, ktorýdosiahol minimálne 55 bodov.
            V kategórii G súťažili 4 žiaci 5. ročníka: M. Saloň, L. Burinský, J. Mandžák a D. Jenčík – všetci boli úspešnými riešiteľmi, do OK postúpili prví traja menovaní.
            V kategórii F súťažilo 5 žiakov: T. Pavlík (7. roč.), K. Sibalová (6. roč.). M. Sovšák (6. roč.), D. Koscelanský (7. roč.) a N. Konečná (7. roč.) – všetci boli úspešnými riešiteľmi, do OK postúpili prví traja menovaní.
            V kategórii E súťažil žiak B. Kanca (8. roč.), ktorý tiež ako úspešný riešiteľ postupuje do OK.
            Všetkým žiakom gratulujeme k výbornému výsledku a postupujúcim žiakom prajeme, aby úspešne reprezentovali našu školu na okresnom kole geografickej olympiády.

          • Súťaž o najkrajší adventný veniec

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Súťaž o najkrajší adventný veniec.

            Vo štvrtok 24. novembra celá naša škola voňala ihličím. Súťaž o Najkrajší adventný veniec aj tento rok po dlhšej pandemickej prestávke zaujala našich žiakov 5. až 9. ročníka. Vytvorili krásne adventné vence a dekorácie, ktoré tak v domácnostiach ako aj v našej škole neodmysliteľne patria k tomuto zázračnému a tajomnému času. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili a tešíme sa už na budúci rok. Pochvalu si zaslúžia žiaci piateho ročníka, ktorí súťažili v najväčšom počte. Požehnaný adventný čas v modlitbe pri zapálených adventných sviecach.

          • Minerálogická exkurzia

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Minerálogická exkurzia.

            Žiaci deviateho ročníka strávili jednu obyčajnú stredu v neobyčajných priestoroch Východoslovenského múzea v Košiciach s výnimočným kustódom mineralogickej zbierky, vedúcim mineralogického klubu detí a vášnivým zberateľov minerálov, geológom pánom Stanislavom Levendovským - odborníkom na slovo vzatým.

            Naša vyučovacia hodina trvala 120 minút, ale ani to nestačilo na to, aby sme sa o mineráloch všetko dozvedeli. 

            V súčasnosti tvorí muzeálnu zbierku vyše 12 tisíc kusov minerálov, ktoré sme mali možnosť si pozrieť a dozvedieť sa o nich zaujímavé informácie. Pestrosť ich tvarov a krása ich výzoru upúta oči každého návštevníka.

            Vedeli ste, že sú aj meteority s RODOKMEŇOM? Ak nie, v múzeu jeden taký majú a radi vám vysvetlia, čo to znamená.

            Nech sa páči, dvere jubilujúceho múzea sú aj vám otvorené.

            Životnú cestu p. Levendovského a ukážky minerálov z múzea si môžete pozrieť na:

            https:/www.rtvs.sk/televízia/archiv/14080/304079#433

          • Stromácka jeseň 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Stromácka jeseň 2022.

            Členovia klubu Stromu života sa zúčastnili vzdelávacej ekovychádzky na Morskom oku.
            Túto možnosť sme mali vďaka získaniu grantu Stromácka jeseň.
            Naša ekovychádzka bola zameraná na oslavu 50. výročia Dohovoru o ochrane životného prostredia a to  spoznávaním rastlinných a živočíšnych druhov v oblasti Morského oka. Pod vedením p. Vatahu- správcu lesov CHKO Vihorlat sme sa dozvedeli aj o jedinečnosti bukových pralesov v tejto oblasti. Prednáška sa uskutočnila v informačnom centre Rybárka.
            Súčasťou vzdelávacích aktivít bola aj prehliadka edukačných panelov pri lesníckej chate. Najväčší úspech mal panel so zvukmi lesných zvierat.
            Toto podujatie bolo podporené z dotácií Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu v oblasti práce s mládežou, ktoré administruje IUVENTA - Slovenský inštitút mládeže.

          • Veda na ulici

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Veda na ulici .

            Viete ako vyrobiť elektrický prúd pomocou citróna, ako funguje vodíkový motor, alebo ako naprogramovať jednoduchý robot ???
            To všetko a ešte mnoho iného sa dozvedeli naši žiaci, ktorí sa 7. októbra 2022 zúčastnili na akcii organizovanej GPH Michalovce v centre nášho mesta s názvom " Veda na ulici". Všetky pokusy z fyziky, chémie, biológie a iné aktivity predvádzané stredoškolákmi boli veľmi zaujímavé a ukázali, že veda vôbec nie je nudná záležitosť. Našich žiakov zaujala aj ukážka Červeného kríža, v ktorej sa dozvedeli ako účinne a rýchlo poskytnúť prvú pomoc a ošetriť zraneného človeka. Krásny slnečný jesenný deň umocnil zážitok z tohto podujatia.

          • Hvezdáreň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hvezdáreň.

            Aj tento rok sa naši žiaci ôsmeho ročníka zúčastnili exkurzie v michalovskej Hvezdárni. 3.októbra si netradičným spôsobom doplnili a upevnili svoje vedomosti z fyziky. Dozvedeli sa nové informácie o Slnku a jeho žiarení, oboznámili sa s teleskopom , ktorý slúži na pozorovanie vesmíru a dozvedeli sa mnoho ďalších zaujímavých informácií. Žiakom sa táto forma vyučovania páčila a už tešia sa na jej pokračovanie.

          • Výberové konanie

          • Riaditeľka Cirkevnej základnej školy sv. Michala vyhlasuje výberové konanie na pozíciu:
            Učiteľ druhého stupňa základnej školy s aprobáciou nemecký jazyk.
            Viac...

          • 30. výročie

          • Milí rodičia a žiaci!
            Zajtra, 29. 9. 2022, nás čaká spoločné slávenie 30. výročia založenia našej školy, na ktoré sa veľmi tešíme.
            Tento deň bude prebiehať u saleziánov v Michalovciach (pri nemocnici Svet zdravia). Začína sa sv. omšou s o. biskupom M. Forgáčom o 9:00 hod. pri príležitosti sviatku patróna našej školy. Po sv. omši bude akadémia k výročiu školy a spoločný obed.
            Rozchod žiakov po celom programe bude v čase od 12:00 – 14:00 hod. Prosíme Vás, aby ste v tomto čase vyzdvihli svoje dieťa (I.st.) priamo tam u saleziánov, deti sa už nebudú vracať do školy.
            Všetkých Vás srdečne pozývame!

          • Morálne oceňovanie žiakov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Morálne oceňovanie žiakov.

            Dňa 20.6.2022 sa v Košiciach uskutočnilo každoročné morálne oceňovanie žiakov. Najšikovnejší žiaci z cirkevných škôl celej Košickej arcidiecézy prijali ocenenie svojej práce a úsilia udelené pomocným biskupom Mons. Marekom Forgáčom za dosiahnuté výborné študijné výsledky a reprezentáciu katolíckej školy. Za našu školu prevzala ďakovný list Hanka Janošková, žiačka 9.ročníka. Ocenenej žiačke ďakujeme a prajeme veľa výborných študijných výsledkov na Gymnáziu Pavla Horova v Michalovciach.

          • Chodník korunami stromov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Chodník korunami stromov.

            Žiaci piateho ročníka navštívili Chodník korunami stromov, ktorý sa nachádza v srdci druhovo pestrých lesov Bachledovej doliny. Príroda Spišskej Magury je jedinečná. Stali sme sa súčasťou lesného života a spoznali mnoho živočíchov a rastlín, ktoré nájdete len málokde. Spoločne sme prešli 1234 metrov po chodníku a vystúpili na vežu vo výške 32 metrov. Keďže bolo veľmi veterno, žiaci využili tobogán,aby sa z veže rýchlo dopravili dole na chodník. V tento deň sme kadečo postrácali a kdečo nestihli, no pekné zážitky v nás ostali.