• Matematická olympiáda - okresné kolo

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Matematická olympiáda - okresné kolo.

            V stredu 12. apríla 2023 sa na Základnej škole Pavla Horova v Michalovciach uskutočnilo okresné kolo matematickej olympiády v kategóriách Z6 až Z8.

            Našu školu reprezentovali žiaci:

            Marián Sovšák v kategórii Z6 a

            Terézia Husťáková v kategórii Z8.

            Práve v tejto kategórii, v silnej konkurencii žiakov celého okresu, dosiahla naša žiačka ôsmeho ročníka,

            Terézia Husťáková, krásne 1. miesto.

            K tomuto veľkému úspechu jej blahoželáme a obidvom prajeme ešte veľa zaujímavých matematických úloh.

             

          • Jazykový kvet – krajské finále

          • Aj v tomto školskom roku nás naši žiaci úspešne reprezentovali na krajskom finále súťaže Jazykový kvet, ktoré sa konalo v Košiciach 18.4.2023. Získali nasledujúce umiestnenia:
            I.AJ P-P VT
            1. miesto: P.Valach (4. roč.) – The life of a hockey player
            II. AJ MD PT
            1. miesto: T. Husťáková (8. ročník) – Around the fridge in 80 calories

            II. AJ P-P VT
            2 . miesto: M. Mansour (9. roč.) – How I managed to save the cat

            II. AJ DRAMA PT

            2. miesto: divadelný súbor žiakov 8. a 9. ročníka – The Best Friends Forever

            II. AJ P-P PT+
            3. miesto
            : J. Mandžák (5. roč.) – The Grufallo

             

            Všetkým blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.
            Žiaci, ktorí sa umiestnili na 1. mieste, zároveň postupujú na celoslovenské finále súťaže, ktoré sa bude konať začiatkom júna v Nitre.

          • Modlitbová pôstna aktivita

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Modlitbová pôstna aktivita.

            Počas pôstu sme sa na našej škole spojili v pravidelnej modlitbe za všetky deti na svete, ktoré trpia chudobou, vojnou alebo inými ťažkosťami. Čiernobiela mapa sa nám tak postupne krásne zafarbila.

            Ďakujeme všetkým, ktorí ste sa modlili s nami. Myslíme v modlitbách aj naďalej na tieto deti.

          • Dve percentá

          • Milí rodičia, priatelia. Prosíme Vás o poukázanie 2 % z Vašich daní. Využívame ich na zakúpenie učebných pomôcok, skrášlenie exteriéru a interiéru školy a na kultúrne akcie určené pre žiakov našej - vašej školy. Za to Vám vyslovujeme úprimné poďakovanie. Prosíme Vás o zachovanie priazne aj v roku 2023. Viac...

          • Geografická olympiáda - okresné kolo

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Geografická olympiáda - okresné kolo.

            Dňa 31.3.2023 sa na našej škole uskutočnil 51. ročník okresného kola geografickej olympiády, ktorého sa zúčastnilo100 žiakov zo 17 základných škôl okresu Michalovce a 8 - ročného gymnázia Ľ. Štúra. Žiaci súťažili v troch kategóriách: kategórii G – 5. roč., kategórii F – 6. a 7. roč. a 1. a 2. roč. OG a kategórii E – 8. a 9. roč. a 3. a 4. roč. OG. Testové úlohy boli z teoretickej časti geografického učiva, monotematického celku a poznatkov o miestnej krajine bez pomoci atlasu  a z praktickej časti geografického učivas pomocou atlasu.

            Z okresného kola do krajského kola postúpili prví traja úspešní riešitelia z kategórií F a E. Úspešným riešiteľom okresného kola geografickej olympiády sa stalivšetci žiaci, ktorí dosiahli minimálne 65 bodov zo 100 možných.

            Umiestnenia našich žiakov:

            kategória G – 5. roč. (súťažilo 31 žiakov)

            Marek Saloň - 1. miesto, úspešný riešiteľ

            Lukáš Burinský - 8. miesto, úspešný riešiteľ

            Jozef Mandžák - 14. miesto

            kategória F – 6. a 7. roč. a 1. a 2. roč. OG(súťažilo 37 žiakov)

            Karolína Sibalová (6. roč.) - 9. miesto, úspešný riešiteľ

            Tomáš Pavlík (7. roč.) - 21. miesto

            kategória E – 8. a 9. roč. a 3. a 4. roč. OG (súťažilo 32 žiakov)

            Bruno Kanca – 3. miesto, úspešný riešiteľ a postup na krajské kolo

          • Pôstne obdobie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pôstne obdobie.

            Pod slovom „Veľký pôst“ rozumieme čas od Popolcovej stredy do Veľkej noci. Tento čas zahrňuje štyridsať všedných dní a šesť nedelí. Avšak Cirkev nikdy na nedeľu nepredpisovala pôst. Tento štyridsaťdenný pôst ustanovila Cirkev na pamiatku štyridsaťdenného pôstu Ježiša Krista na púšti, keď sa pripravoval na verejnú činnosť.

            V období Veľkého pôstu sa má uskutočniť v živote kresťana predovšetkým naša vnútorná premena, naše pokánie. Je to určité vnútorné umieranie, ktoré človek vyjadruje aj navonok. Vnútorné pokánie kresťana sa môže prejavovať veľmi rozmanitým spôsobom. Sväté Písmo a cirkevní Otcovia zdôrazňujú najmä tri formy: pôst, modlitbu a almužnu.

          • Lyžiarsky výcvik - Ždiar

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Lyžiarsky výcvik - Ždiar.

            Žiaci 8. a 9. ročníka v dňoch 06. – 10. februára 2023 absolvovali lyžiarsky výchovno – výcvikový kurz v rozprávkovo zasneženom Ždiari. Je to obec na Slovensku v okrese Poprad. Leží v údolí medzi Belianskymi Tatrami a Spišskou Magurou v Podtatranskej brázde.  Boli sme ubytovaní v penzióne Patrik a svoje lyžiarske schopnosti nadobúdali a zdokonaľovali na zjazdovke Strachan. Pod duchovným vedením pána kaplána Matúša sme prežili naozaj krásny týždeň plný zážitkov.

          • Misie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Misie.

            Dňa 14. 02. 2023, kedy si univerzálna Cirkev pripomína sviatok sv. Cyrila a Metoda, sme v našej škole zažili ľudové misie pod vedením misijného tímu z Podolínca a slávili sv. omšu s pátrom Michalom Zamkovským.
            Bol nám predstavený príbeh Zacheja, ktorý pocítil Božie milosrdenstvo. Toto milosrdenstvo Boh poskytuje každému z nás. Pátrom redemptoristom a celému tímu patrí naše veľké ďakujeme!

          • Pytagoriáda ŠK

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pytagoriáda.

            V dňoch 7. a 8. decembra 2022 si žiaci našej školy zmerali svoje sily v školskom kole matematickej súťaže PYTAGORIÁDA (44. ročník). Súťaž sa uskutočnila klasickou papierovou formou v súlade s protipandemickými opatreniami. Vybraní žiaci počas jednej hodiny riešili zaujímavé matematické úlohy, kde mali zadania čítať s porozumením, logicky správne rozmýšľať a úlohy čo najrýchlejšie vyriešiť. V jednotlivých kategóriách spolu súťažilo 26 žiakov. Najlepšie sa darilo a úspešnými riešiteľmi sú títo žiaci:

            P3 – Nikola Gabriela Gubíková, Jaroslav Soja

            P4 – Zuzana Vyšínová, Peter Valach, Ján Bušanič, Kiara Jakešová, Filip Riník

            P5 – Šimon Hanzlík, Marek Saloň, Jozef Mandžák

            P6 – Karolína Sibalová

            P7 – Tomáš Pavlík, Dávid Koscelanský

            P8 – Terézia Husťáková, Viktória Pavlíková

            Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za domácu prípravu a účasť na súťaži. Veríme, že zvládnu aj okresné kolo, ktoré sa bude konať v marci 2023.

          • Ako funguje Európska únia

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Ako funguje Európska únia.

            Dňa 30.11.2022 sa na našej škole uskutočnila prednáška Ako funguje Európska únia. Prednášku sprostredkovali pre žiakov 7. ročníka študenti 1. a 2. ročníka Obchodnej akadémie z Michaloviec, ktorí sa zapojili do programu Euroscola. Cieľomtohto programu je šíriť povedomie o Európskej únii medzi mladými ľuďmi, diskutovať o Európskej únii, jej možnom smerovaní, úspechoch i problémoch,  o možnostiach a perspektívach mladých ľudí v EÚ. 

            Keďže u žiakov 7. ročníka je v rámci učiva geografie téma o Európskej únii, uvítala naša škola možnosť takejto prezentácie poznatkov o EÚ. V rámci prednášky študenti oboznámili siedmakov s týmito témami: Čo je vlastne Európska únia, Etapy vo vývoji európskej spolupráce, Hlavné  znaky EÚ, Európske inštitúcie - Európska komisia, Európsky parlament, Európska rada, Europoslanci zastupujúci Slovensko v Európskom parlamente. Po ukončení prednášky nasledoval test pre siedmakov o sladkú odmenu, v ktorom mali možnosť žiaci preukázať svoje nadobudnuté vedomosti o EÚ. Najúspešnejším žiakom sa stal Tomáš Pavlík.

          • Sme okresní šampióni v učení cudzích jazykov!

          • So začiatkom novembra nás potešila skvelá správa – všetky triedy našej školy, ktoré sa zapojili do okresného kola Jazykového WocaBee šampionátu 2022 v anglickom jazyku, dosiahli skvelé umiestnenia:

            1.miesto: 7. ročník (J. Romanyszynová)

            2. miesto: 8. ročník 1. skupina (J. Romanyszynová)

            3. miesto: 6. ročník (L. Dzurjová)

            Súťaž Jazykový WocaBee šampionát prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Súťaží sa v inovatívnej online aplikácii na učenie slovíčok - WocaBee. V súťaži sa nehodnotia konkrétne vedomosti žiakov, ale usilovnosť v precvičovaní (a zároveň učení sa) novej slovnej zásoby.

            Žiaci 7. ročníka ako víťazi okresného kola zároveň postúpili do krajského kola,  ktoré prebiehalo od 2.11. do 9.11.2022. Aj tu sa im darilo a získali krásne 2. miesto.

            Srdečne blahoželáme a želáme veľa ďalších jazykových úspechov!

          • Vesmír a planéty slnečnej sústavy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vesmír a planéty slnečnej sústavy.

            Dňa 7. novembra sa žiaci 5. ročníka zúčastnili v rámci predmetu geografia prednášky ,,Vesmír a planéty slnečnej sústavy“. Prednáška p. Komáreka žiakov zaujala, o čo svedčí množstvo otázok žiakov. Po prednáške si žiaci mali možnosť v kupole pozrieť teleskop.